dimanche 17 juin 2007

Diversitat culturala


Neu-Iòrq onu:
lo 2 d'octobre sera jornada mondiala contra la violencia. l'amassada generala s'ajunta a l'esperit de la declaracion sus la diversitat culturala adoptada per la Conferencia Generala de L'Organisacion des Estats Unis , per l'educacion , la sciença, e la cultura dins sa 31 èna seccion , que volonta a una mai granda solidaritat , sietuda sus la reconeissença de la diversitat culturala que ajudaria a una "possibla" cultura de patz. Lo mot "eventuala" o "possibla" faguèt tussir lo delegat american qu'arefusèt de sinhar mentre que totes los autres païs sinhavan.
-------------------------------------------------------------------------------
Paris ,OIF :
Lo secretari general de L'Organisacion de la francofonia, Abdou Diouf, parlèt per la mèsa en obra de la Convencion sus la diversitat culturala a la vèlha de la prumièra Conferencia des estats sinhators de la Convencion sus la proteccion e l'espandida de la diversitat culturala , de las expressions culturalas que se dubrisson dilun al sièti de L'UNESCO a Paris.
Mais luènh lo text torna remebrar que :
lo respècte dels drèchs de l'òme e de las libertats fondamentalas e l'egala dignitat de las culturas , l'accès just e la dubèrtura de las culturas al monde"
Encar milhor pus luènh:"
facia al monde numeric , l'UNESCO e l'Institut de la francofonia, an totjorn trabalhat ensèms per ajudar la diversitat culturala e lo pluralisme linguitic sus INTERNET
---------------------------------------------------------------------------------------
YEFF:
Forùm Europenc de films de joves per la diversitat culturala: Los joves de totis los païses son convidats per crear des films sus la diversitat culturela.
Lo dossièr es vistable Sus KYRNEA???

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire