article75


Figuratz vos que l'aire , l'ayga , e la manjiscla son tan poiridas ara que ièu, (que me sona picamòl), e ben me soi trapat una infeccion en piquant una joinessa que se rebalava sul sabèl entre los rocasses , e los còrses, de l'ocean a Biaritz. Que la femela que ne'n parli l'avetz aqui dessus , que vos podètz pas enganar. Es la sola que fa BZBZZZOA
D'un biais m'aremarquèri que los mosquils d'aquesta passa son pas tant grosses qu'aquò. LO femelum triomfa... Troban ren de minjar.
E oc praqu'ò se dison que "lo valon plan" e ben non valon pas res...('quela rusadeta)....
Bon l'occitan sera benlèu reconegut a l'article 75 (coma lo canon del meteis nom) mas sembla que tot aquò se debana d'un biais vergonhos. Semblaria que la presidençia de l'UE , los quichèt de far un pauc mai que de costuma, e de mostrar de respect per la diversitat linguistica .
Mas aquò durèt pas qu'un briu...
LO lendeman tornèron a lor dralha ...N en demorèri estabosit d'ausir tota la ministralha parlar a Bruxèla coma se ren non èra , a mai de diversitat culturala . E de far la leiçon a totes. Coma los autres ministrats estrangièrs son parièrs . N'i ajèt pas cap de monde per lor far vergonha de lors cavilhas uflas.
L'UE es aqui . Nicolas mena la còla. Cap a las diversitats culturelas, a la françèsa. Ambe Dona Aubanèl de Frantz Kultur...euh. De que se fotre un ventral de rire.
Li ne cal sonque daissar lo temps, ambe l'engranièra, de butar l'occitan jos lo tapis , a l' estage 75..
Visca la diversitat . Visca la França. Visca los mosqilhs. E Visca las 75 lengas de l'article 75 de Monsur Cerquiquiglinioni... GUILIGUILIGUILI

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa