Rana malabaricus


La granhòta tòrò africana arriba a 22,5 centimètres de long . Lo mascle es mai grand que la femenèla, çò qu'es pas costumièr per las granhòtas... ( costumièr dins nòstre païs, levat Jacouti ). Aquò's una granhota graissonèla , de la pèl color d'oliva e fòrça plegada longitudinalament . A una boca giganta , que los cunhs n'arriban a las espatlas, la maissa inferiora pòrta tres rengadas dentifòrmas . Las granhòtas africanas , son estarrissairas , dintran acuolhada dins la tèrra e se tancan, aital sebelidas , que daissan pas veire que la punta del nas. Coma las sias amigas americanas , minjan tot çò que se presentan, que que sià, que son conegudas per son canibalisme.. Demòran insucadas entre la sason sèca e ne sorton que per s'aparèlhar , a la sason de las pluèjas.; s'acampan alara dins d'unes lavanhas gaire plondas. Lo cant dels mascles e la poneson se debanan entre la jornada e alara degun gausa lor cercar brègas .

De fach venon malas bestias que sautan sul primièr , que vendra de pausar lo pè dins la sompa , o que se mostrèsse un pauc tròp curios , e lo caissejan maridament .

E cadun sab que l'agantal es fòrça doloros.

Per resumir que la rana malabaricus es una granhòta de la tèrre , afogada per desvelopament durable , ciutadenc , equitable, perene, es a dire qu'es contre la clavadura de las linhas segondairas dels camins de fer, las clavaduras de las agenças postalas o dels districtes EDF -GDF;

Dis la granhòta al jos prefecte qu'estarissa , el tanben lo nas dins lo fangum, que lo deficit de la secu es pas grèu: 12 milliard d'euròs mas de qu'es?

-EDF GDF 12 millards d'euros donat als actionaris en 2009

-ELF TOTAL 40 milliards d'euros donat als actionaris

-ASF 1 millard d'euros cada an donat als actionaris .

-France Telecom arroïnada per una còla de feneants e Orange qu'amassa de profièches qu'es pas de creire

  • BNP , Credit Agricole Soccietat Generala , Manlèu Lionès quante d'argent donat als actionaris ?

En 2009 las trentas primièras entrepresas (privatisadas) del CAC(A) 40 an donat 100 milliard d'euròs als actionaris.
Enfin per acabar i ajèt la fin de l'ISF , las baissas de las talhas pels rics. Que cal pas malcorar los rics , se que non nos donarèm pas ren pus , e d'en primièr tornaron pas al païs, diguèt lo Nicolas .
Nicolas es pas de la Còla .
Que passe un jorn per la sompa e se farà nhacar per las granhòtas buòus, que son pus tarriblas encara que las "malabaricus".

Ne'n oblide un fum sens capitar de me remembrar s'èra socialistes o UMP, los que privatisèron , a bels braçals , los benefices, tot en nacionalisant las pèrdas.

Es aital que soi vengut ara una mena de malabaricus occitan. E que demòra lo cuol dins la boldra, a las quitias sasons de las rainetas...

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa