after Carcassona


Après Carcassona òm ausis lo concertò costumièr dels comentaris curios . Mas l'actualitat buta la pòrta , per exemple La Depêche de Toulouse , tal un fara de la democracia , tal un exemple pel monde liure , s'atendresit e nos dis "tout de go"de pas nos descorar, qu'aquò's mirvèlhos, qu' l'Obelix a passat los 50 ans.
Que 20000 personas se sian bolegadas per aparar una lenga blassada a mòrt, per aparar una cultura milenaria, los espantan pas mai los "Despachacolhons". Obelix ten lo còp.
Mai grèu, la còla de "França" de rudbi es tocada de mòrt , tres jogaires del stade , se son faches empapaotar per una mèna de sècta , entre que pausavan nus pel calendièr de la pòsta, sai que mas o dison pas . Carla va quitar de cantar , çò qu'explica benlèu la meteò, e la dabalada ensolèlhda qu'avèm.

E subretot novèla importanta , lo PSG jogarà un jorn contre l'Òm. Mas quand?
Paures que la protèsta de Carcassona arriba a la trenta uena pagina.... Un pichot article polidonèl ont apprenèm que l'occitan se parla dusca'l miètjorn de l'Italia (ils sont venus ils sont tous là même du sud de l'Italie , ).
Ambe la sentida que jà nos an oblidat...
Per dire que cal quicòm de mai fòrt, coma o diguèt lo president de las calendretas, per se far ausir, benlèu cal ara se los farcir:
- sai que lor far vergonha internacionalament , escriure a l'Euròpa , als deputats, a totes los aparaires de la francofonia, que sian del Liban , del Quebèc , del Vietnam , de l'Africa .....
- s'amassar ambe los bascs, breton , còrses, catalans , creòles per anar Bruxelles... (1000 de cada région)
E subretot en rapòrt de la tele , vist que son a mand de clavar FR 3 s'ai plan comprès , alara al luòc de la donar a un companh del bastiment , rei del beton , serià normal que FR3 venga vertadièrament La Cadèna de las "regions" . O alara una cadena de la TLT mas pas, pas cap, d'una cadenòta del net sens cap de vesibilitat. ( coma se pensèt , (s'ai plan comprès)' Onesta quand parlèt sul l'empont )
.
Ò òòòò iéèèèèèè

Commentaires

  1. Ieu me pense que lo còp que ven deuriam anar fòra Occitània. París, Bruxelles, endacòm, per qu'aquò passa mens per una fèsta polideta entre naltres. Mès ara sabèm que lo monde seguisson. Poiriam demandar als Occitans de París de pausar de banièjas bèlas sus lor ostalàs pendent 1 mes. E caldriá far coma fan los "brancats de París" : far amic-amic amb de "stars", de people per nos sosténer : d'esportius coneguts (e cal butar mai del costat del rugbi amb lo Se canta jogat per la fanfara oficiala davant cada match de las còlas del sud), los Còstes...
    Las reaccions violentas contra l'òc dins lo metrò de Tolosa mostran qu'avançam. Ausir l'occitan dins un espaci public vòl dire que l'occitan ven a la "mòda", que ven "brancat". Aquel monde se sentisson en dangièr, an paur de venir los plocs de lors plocs. An pas brica enveja que la cultura mespresada venguèssa "in". Tot es comunicacion, ara. Fasèm-ne. Cal emplegar los utisses de nòstre temps.
    Adiuuuuu !

    RépondreSupprimer

Enregistrer un commentaire

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa