educacion sentimentala


Un jorn que trabalhavi dins la vinha ambe el , me parlèt de sèxe, lo papé. Tant subte que sul pic ne pausèri lo bigòs. Lo me tombèri de las mans . Ne demorèri de bada. Entre que l'image del bigòs pausat contra l'ametlièr me tafurava . Lo papé me parlava de sèxe tot en afustant una mèna de banèl gròs que li servava pas que per desborrar . Me donava a pron pena cinq sòus per l'ajuda. Que volguèt de la meuna ajuda. E que volguèsse trapar un pauc d'argent . Mas se mesfisava, l' aluserpit. Crentava mai que li afrabèsse un cep. Me donava un bigòs pichon, un bigòs de la dent cansada. Uèi me disi encara, que lo bigòs deu se trobar a perfil de la poténcia sexuala de l'òme...Un joine, pensa te , ambe un bigòs dins una vinha, que donava de vin, de sèt e mièg . E òc . Una tèrra bona, la de la Punta d'Agach. Que subte l'idèa me reversinèt lo pèl. De parlar de sèxe amb' el?
Sia que repapiava , sia que lo solelh nos amadurava cap al falorditge. Còp sèc me revirèri.
De que' n sàvia, el, del sèxe, del sègle vint e un ? .
Sèm de l'ora del rap, del reggae, l'ora de cadun de chimar , de se masturbar al mitan de la pista, sens que degun se pensa pas mai que de li demandar, s' aquò li agradèt coma cal , e se pensa d'i tornar lèu... ...
Que fasiá bèl temps que se dançava pas cap la masurka, lo one-step , lo tangò, la valsa, lo passò dòble, lo toist, lo jèrq ....
Me calèri per qué l'aimavi lo papé.
Ofegava de me seguir entre que tornavan al mas .
La vinha lo tuava . Me gaitava en risent d'aurelha , lo front rufa .
Me diguèt:
as pensat al SIDA?
Lo sentiái venir de luènh ambe los esclòps. Comprenguèri tot. Aquò's èra un còp de la mamé. Podiá pas venir mai, que de longa se carcanhava pels enfants. Que gaitava totas las emissions per causa de la santat de la joventut .
Mas qu'èra pas son ròtle ; al pepin , de se parlar de sèxe a son reire . Me parèt la gordeta , un pauc d'aiga ambe d' anis . D'unes còps i avia de cafè tebes coma de pissa ..
M'en galatèri, longament que sabiái pas que dire.
Sonque que i avia pas ren d'esperar d'aquel costat . Solide que deviá li paréisser atardivat al papé. Mentre qu' el me pareissiá bufèc... Que ne sabiá ren del meu problèma .

Commentaires

  1. Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

    RépondreSupprimer

Enregistrer un commentaire

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa