J-300 manifestation de Toulouse


Dins gaireben siès meses de cinquanta jorns , o dètz de trenta a quicòm pròche ? Consí volètz ? Serem a mand de manifestar per la diversitat culturala , lo patrimòni , lo respet dels dreches de l'òme , de la femna e qualques còps de l'ors , dins França . Per de qué ? O sabem pas . Que França es lo pais lo pus bèl del monde subretot ambe Occitània.
La sason estivalenca ven de dubrir dins Occitània Tota , amb de festenals de tota mena , bravament polits coma lo festenal de la raineta salvatja, o lo de l'ors noirit a la man, o lo de la pensada sens termièras del Frederic Mitterand o encara la de la Melot la raportaire UMP del prètzfach jacobin cargat de la renaissança pels patés. Nos cal pas oblidar de lausenjar North ( sai que lo fraire de lo que traficava ambe Noriega?) delegat al chaple de las lengas de França, cargat de la solucion finala a la DGDLLDF , Goebelian , veire Pòlpòtian per pas dire Kafkaian, babaròta l'estiu vengut.
Los elegits socialistas sabon pas quina draia se prendre , per encapar lo costat bon.
DSK a pron pena sortit de la casuda que relevèt Grècia . Aubry que parla pas mai que de presidéncia , Hollande que mena sa rota. E Segolèna que tira son fial.
Non nos cal nos remembrar que dins mens de uèch mèses de 38 jorns, benlèu mens, i a la protesta a Tolosa per la dignitat .


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa