Israel, nucleaire, France, Angleterre, Afrique du sud, USA e Russie


La bomba d'Israèl .................una òbra colectiva de l'UE ( Franca , Anglatèrra, Africa del miètjorn, Alemanha, USA e .... Russia????  

ARTE lo 7 de julhet 2011 dins la nuèch



Democracia , ...............avètz dich democracia..................... bizarre


Ièr coma dormissiái pas encara,


Sul còp d' una ora del matin passèron un reportatge espantant sus la fabricacion de la bomba
d' Israèl...Un còp èra, al temps de Ben Gourion

A la debuta i a la França eterna un vingtenat d'elegits ambe coma cap mèstre Guy Mollet, que donèt totas las estudis dels cercaires franceses , als cercaires israelians
-per la bomba nucleara
-pel la fusada que pòrta la bomba .
-per d''avion de M Dassault coma lo mirage III que foguèt completament copiat.
De pas creire Shimon Perez , qu'avia son pròpri burèu al centre de recercas atomica frances ( Dieu aja son arma....) ne servava un remembre esmogut. Un pauc estonant se l'òm sap qu'a l'epòca Israèl es quitament socialiste d'esquèrra e mena l' experiéncia dels Kibotz, bon....
Puèi Guy Mollet ( qu'èra pas flac per la guèrra fresca ) mas un vertadièr socialista de totjorn, donèt quitament las claus de la botiga democratica Franca, a Charle de Gaulle, per lo còp d'Estat de 1958 , pareis per s' aparar d'una presa de contraròtle pels generals democratics d'Alger e la
chienlit du parlementarisme! .
Bon dusca ara , me dormissia pas qu'a mitat, que d'un uèlh coma diguèt L De Funès dins Rabin Jacòb .
Sabem que sem una de las democracias de las pus fòrtas. Tant e mai pareis, que lo quiti de Gaulle ne sabèt ren de tot aquò, e encara que lo quart de la mitat, e encara qu' al cap d'una annada.
Alara decidiguèt que tot aquò deviá s'arrestar lèu , mas se passèt encara un brave momenton avant que Shimon Perez se decidiguèsse de tornar al pais, per se descansar de son trabalh de grand fotocopiaire de bomba. (NDLR mas es que sabem tot? Es qu'èra pas encara una mena de pacha , secrets atomicas russas o americans en escambis pel biais dels cercaires josieus que trabalhavan del dos costats de la cortina de fèrre )
Pareis qu' als Kennedy e Krotchev lor agradavan pas gaire...
Apèp Franca , aquò's Anglatèrra que prenguèt lo relais per provesir d'aiga pesuga , (pas la que voja dins lo pastaga ) mas que sèrv per bastir la bomba a idrogèna (la pus polida de totas), qu'es quitament la pus òrre.
Fin finala aital que se trobèron d'amics dins Africa del Miègjorn , lo pais de l' aparteid que voliá el tanben la bombineta mas qu'avia pas l'engenhariá per o far..
Aquò's aital qu' Israèl e (o) Africa del Miègjorn faguèron espetar una bomba a egala distancia de Pretoria e del pòla nòrd (visca l'ecologia) dins la mar granda .
Lo pus bèl de l'istòria , aquò's que los arabis ajudats pels russas causiguèron d' atacar Israèl just al moment ont venián tot just d'encapar ambe la bomba e la fusea per la carregar .
E obtenguèron en escambi de pas la far petar r la fornidura de totas las armas convencionalas possiblas e imaginablas.
Mas Kennedy moriguèt a Dallas, arribèt un democrata de la melhora borra que se sonavaL Johnson.
S' endevenguèt bravament ambe G Meier . E montèron un brave còp, una pacha espantanta ...
D'una, los americans bombardèron totes los aerodròmes d' Egipte , ( pareis que Moshe Dayan , qu'òm nos mostrèt, coma un engenh de la guèrra, èra completament perdut) çò que faguèt que los arabis poguèron pas destrusir la centrala atomica del Neguev, mas la cerièra sul pastisson arriva , que , pel còp , me revèlhèri completament . L'istòria venguèt de la sciéncia ficcion

Lo pus bel: 

Tres avions americans foguèron cargats ambe de bomba atomica , sul porta-avions american , e totes los batèus americans e israelians s' alunhèron de la còsta de mai de 300 km de la boca del Nil.
Sol un batèu scientifica, sonat lo Liberty, foguèt envejat cap a Israèl, e dintrèt sol dins la zòna enebida , batèu plan aplechat, qu'èra capabla de desnisar los sitis de las bombas nuclearis. Mas èra pas la tòca.
La vertat . G Meier e Johnson èran convencuts secretament, que d'avions desconeguts devian envejar pels fons lo Liberty per far creire a una ataca russo arabi.
La disparicion del Liberty auria donat lo signal de largar las bombas atomicas sul Caire , e encara mai de destrusir l'URSS. Israèl èra cargada de rasar Sebastopòl mas totas las basas americanas aurián envejadas de bombardièrs sus l'URSS per la guèrra totala .
L'ataca contra lo Liberty faguèt mai de trente mòrts americans e un fum de nhafrats, mas lo Liberty anèt pas als fons... Cò que fa que d'americans poguèron testimoniar qu'èran pas los avions arabis o russes ... Las bombas foguèron pas largadas... E Russia escapèt de pauc al non ren.
Per acabar cal senhalar lo ròtle polit dels alemands que « donèron » quitament siès jos-marins a Israèl pel prémi de la mitat d'un , ambe d'argent cada annada per la recerca, jos-marins pòrta-missilas de segur , se que non consí far per s' amusar...

La fòrça nucleara d'Israèl es doncas una òbra collectiva. Que mòstra clarament la fòrça de la democracia dins Franca e endacòm mai , la fòrça de l'engenh de l'universalisme de l'umanitat.

De segur sabem tot aquò ara per de que 50 ans son passats ....Mas de que cambièt... Assange va anar en preson....Foguèt violentat per doas femnas sens esterilets

Democracia ........ avètz dich democracia ...... Bizarra aviai cregut ausir parlar de monde liure ...

Remarca : auèi ambe la descubèrta de petròli e de gaz dins la mar entre Turquia, Liban , Siria, Chipre e Israèl , que nos van trobar l'engenh uman per nos menar a la guèrra un còp de mai?.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa