òc Jeròme ò Jeròme




Jerôme Cahuzac.

Mentre tres setmanas, avèm vist lo pièger dels scenaris produsits per la cinquena republica. Jerôme Cahuzac , l'ancian ministre del buget , metut en examèn per frauda fiscala e blanquiment d'argent, confessa una messorga d' Estat. Aquel rebombiment arriba aprèp l' espet de la mesa en examèn de Nicolas Sarkosy per abús de posicion de feblesa, sus una persona annadida. Tot aquò per malastre, ne'n ditz fòrça long sus las costumas d'una republica en plena decomposicion.
La reaccion a aquela cascada d' esclandres es simptomatica d'aquel estat d'esperit. Jerôme Cahuzac èra conegut coma proprietari d'una clinica , e , actionari d'un gabinet de conselh , dependant dels laboratòris farmaceutics ; menava grand tren de vida...Aquò el que serà causit per François Hollande per menar una politica d' austeritat al nom de la justícia sociala.


Que lo president de la republica aja sauput o pas la realitat e qu'aja fisat a aqueste òme un ròtle tant expausat es una deca politica, coma o foguèt son elegida a la presidéncia de la comission de las finanças de l' Assemblée Nationale , jos Sarkosy, que n'en sabiá tot parièr sus aquel personatge .


Qual escriguèt aquel article? :
  1. Mamer
  2. Botin
  3. Bayrou
  4. Boorlo
  5. Fillon
  6. Cope
  7. Melanchon
  8. Autain


La republica es completament renduda e poirida. Es venguda un mejan de donar de fromatges republicans.

NB pareis que Cahuzac tocava per autorisar las potingas e que  totes sabian de tot, e lo trobavan normal!!!! 

Avètz compres qu'es ora d'arencar la tranuga e de plantar las patanas. Mas dempuèi plòu.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa