AMAP DE PORTET


Creacion de l'Amap de Portet 31

Esperem totes de nos assegurar de la qualitat dels legums que minjam, e amai de l'abséncia de pesticids o d' èrbicids de totas menas. Esperem totes lo manten d'una agricultura familhala , ecologica, de proximitat, la sola que pòd assegurar la qualitat esperada. Aquestas tòcas son las de totas las AMAP de la region Miègjorn Pirenèus . Es a dire l' union d'un cèrt nombre de familhas ( de 15 a 40), amassadas dins una AMAP( Associacion pel Manten d'una Agricultura Pacana) .
Aquò's dins l'encastre del malhum regional AMAP qu'esperem de bastir l'AMAP de Portet 31 . S'agis d'establir un ligam de proximitat, de fisança ame un ortalhièr de Portet. L'Amap de Portet 31 es un enfant del modèl del malhum regional de Miègjorn Pirenèus, que nos assegurarà de son ajuda amistadosa dins aquela passa de portadura.
Qu'esperetz trapar d'entresenhas , e podretz vistalhar lo nòstre siti : http://amapportet.canalblog.com/ ont trobarètz çò que cal.
-Per de qué una AMA
-Consi fan grèlhar los legums?

Qual es la toca de l'AMAP? ( Carcul de la part de culhida, de la desca familhala , del biais de distribuir los legums , de la possibilitat de vistalhar la bòria eca...
quant costa tot aquò? Consi pagarem...
drèches e obligacions de las familhas , de l'ortalièr . La PACHA.
Las inscripcions se pòdon far prèp de Dòna Vanessa: tel 05 61 86 58 51. (veire lo blòg).
Las familhas interessadas pòiràn participar a l' acamp de Portet. ( data per ara desconeguda) Mas que ren serà possible sens lo trabalh de cadun a mai d'en primièr lo de l'agricultor.
Dins un temps autre , a la bòria, cada familha aurà de senhar lo seu contrach personal ame l' agricultor , e tanben passar las comandas per la sia part de culhida , servada per el.

Lo comitat benevòl de guidatge de l'AMAP de Portet 31NDLR : l'aucèl occitan contunha de cantar.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

petroli e democracia

poèta occitan